Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

VIDEO: Juncker loopt scheef en verliest bijna balans

Jean-Claude Juncker leek niet in zijn beste doen te zijn vlak voor het galadiner bij de NAVO-top van donderdag. Sterker nog, de huidige president van de Europese Commissie leek niet genoeg kracht te hebben om zelf te lopen.

Nadat Juncker de auto uitstapt, begint de ellende eigenlijk al. Juncker strompelt en schuifelt naar zijn bestemming. Dat is een groep van drie mannen. Hij besluit een van hen een zoen te geven. Daarna moeten de mannen poseren voor foto’s, een concept dat Juncker pas heel laat door lijkt te hebben.

Trapje

Ook daarna blijkt de Luxemburger veel moeite te hebben met bewegen. Vooral het trapje dat alle wereldleiders op moeten om een speciale performance te bekijken blijkt grote problemen te veroorzaken voor Juncker. Zowel bij het beklimmen van het trapje als het naar beneden gaan wordt hij ondersteund door onder meer de leiders van Finland en Oekraïne. Ook minister-president Mark Rutte van Nederland ondersteunt de president later als hij zich moeilijk vooruit beweegt.

Volgens Rutte is dit een probleem waar Juncker vaker mee worstelt: „Hij heeft voor zover ik weet geen serieuze gezondheidsproblemen, maar hij heeft al een tijdje problemen met zijn rug. Dat kan soms een probleem zijn, omdat hij pijnaanvallen kan krijgen."

De beelden zijn hieronder te bekijken.

https://twitter.com/Sywert/status/1017436677747478528

https://twitter.com/Sywert/status/1017436901731721217

https://twitter.com/Sywert/status/1017437282725519361

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.