Metro
Metro Nieuws 18 jul 2018 / 12:04 uur

Vader omgekomen kinderen MH17 boos op Trump

De vader van drie kinderen, die omkwamen bij de vliegramp met MH17, heeft zich op Facebook boos uitgelaten over het gesprek van Donald Trump met de Russische president Vladimir Poetin.

De Australische Anthony Maslin verloor zijn drie kinderen Evie, Mo en Otis bij de ramp.

Onweerlegbare feiten

Maslin schrijft in zijn open brief op Facebook dat hij moet ophouden te praten over nepnieuws, en het in plaats daarvan moet hebben over de onweerlegbare feiten. „Dat passagiersvliegtuig MH17 uit de lucht werd geschoten is een onweerlegbaar feit, dat 298 onschuldige mensen zijn vermoord is een onweerlegbaar feit, dat het toestel is neergeschoten door een Russische raket is een onweerlegbaar feit. Dat de man wiens kont je net hebt gekust dit heeft gedaan en daar maar over blijft liegen, is een onweerlegbaar feit.”

July 17, 2018. Donald TrumpPresident of the United States Mr Trump, you invented and speak a lot about "fake…

Gepostet von Anthony Maslin am Dienstag, 17. Juli 2018

Hij eindigt zijn brief door te zeggen dat hij niet boos kan zijn op Trump. „Ik voel geen woede, ik voel iets veel en veel ergers… ik voel medelijden. Je hebt geen medeleven voor je medemens en je hebt duidelijk geen idee wat liefde is. Je hebt niets.”

Kritiek

Trump weigerde eerder deze week de conclusie van de Amerikaanse inlichtingendiensten, dat Rusland zich met de Amerikaanse verkiezingen van 2016 hadden bemoeid, te bevestigen. Na veel kritiek over deze uitspraak van zowel critici als zijn eigen achterban, probeerde hij die opmerking te herstellen door te zeggen dat hij zich had versproken.

In mei maakten Nederland en Australië bekend Rusland verantwoordelijk te stellen voor de vliegramp. De Russische autoriteiten hebben alle betrokkenheid altijd ontkend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader omgekomen kinderen MH17 boos op Trump
Sluiten