Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 jul 2018 / 12:09 uur

Politie vindt 2 miljoen cash in horecapand

In een horecagelegenheid aan de Amsterdamse Jan van Galenstraat heeft de politie vorige week bijna 2,2 miljoen euro contant gevonden. Ook zijn er vuurwapens aangetroffen. Acht mensen zijn gearresteerd op verdenking van witwassen en wapenbezit, dat heeft de politie woensdag gemeld.

Ontmoetingsplaats

Burgemeester Femke Halsema heeft het pand laten sluiten. Door de aanwezigheid van wapens, grote hoeveelheden cashgeld en het vermoeden van drugshandel verstoort het bedrijf de openbare orde. Ook wil de gemeente voorkomen dat het pand een ontmoetingsplaats voor criminelen blijft.

Het Actiecentrum Ondermijning van de politie had de zaak al een tijdje in het vizier. Agenten merkten dat zware criminelen daar hun geld uitgaven en ‘zakendeden’. Uiteindelijk volgde de inval.

Amsterdammers

Van de acht opgepakte mensen zitten er nog drie vast: Amsterdammers van 28, 46 en 48 jaar. De andere vijf zijn voorlopig op vrije voeten. Die komen uit Diemen, Arnhem, Amsterdam, Veghel en Oss en zijn tussen de 20 en 53 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie vindt 2 miljoen cash in horecapand
Sluiten