E.Westland
E.Westland Nieuws 18 jul 2018 / 10:29 uur

Kinderen verdrinken bijna, ouders blijken shoppen

Vier jonge kinderen zijn volgens de Belgische politie „aan de dood ontsnapt” toen ze zonder begeleiding zwommen in de zee van Blankenberge. De ouders van de kinderen waren in geen velden of wegen te bekennen. Zij bleken te zijn winkelen.

„Voor hetzelfde geld was dit veel erger afgelopen. Laat je kinderen alstublieft nooit alleen in zee zwemmen”, aldus strandwacht Tom Cocle tegen het Vlaamse Nieuwsblad.

De kinderen, alle vier tussen de 10 en 11 jaar oud, waren meermaals gewaarschuwd door strandwachten, maar sloegen hun adviezen in de wind. Vervolgens werden ze door de sterke stroming verrast.

Een van hen ging tientallen meters plotseling kopje-onder en kon door de vier strandwachten „maar ternauwernood” gered worden en een ander verdronk bijna tussen rotsblokken. Bij de reddingsoperatie raakte twee strandwachten licht gewond.

Shoppen

„Die kinderen zaten onder de schaaf­wonden en waren in shock, maar hun ouders ­wisten nog van niets. Zij moesten nog gezocht worden. Het ene paar bleek op de dijk te zitten, een ander koppel was gaan shoppen. De kinderen ­gingen dus helemaal ­alleen zwemmen. Ongelofelijk.”

De ouders van de kinderen konden op een flinke uitbrander rekenen, zowel van de kustwacht als de politie. „We hebben hen duidelijk ­gemaakt dat ze enorm veel geluk gehad hebben. Dit had veel erger kunnen aflopen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderen verdrinken bijna, ouders blijken shoppen
Sluiten