Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jul 2018 / 20:59 uur

Regering Suriname neemt geen genoegen met brief Blok

De excuusbrief die minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok naar de Surinaamse regering stuurde naar aanleiding van zijn omstreden uitspraken, wordt door ambtgenoot Yldiz Pollack-Beighle als pover beschreven.

De Surinaamse regering neemt geen genoegen met de excuses van Blok omdat zijn brief „niet de onjuistheden wegneemt” die hij over Suriname heeft gezegd, reageert het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Failed state

Het zit de regering dwars dat Blok niet heeft teruggenomen dat Suriname een ‘failed state’, een mislukte staat, zou zijn. Blok suggereerde in zijn praatje dat dit te maken heeft met de vele bevolkingsgroepen die in het land samenleven.

De minister heeft in een brief aan zijn Surinaamse ambtgenoot toegegeven dat zijn woorden aanstootgevend konden zijn en dat hij zich „in te scherpe bewoordingen heeft uitgelaten”, maar hij heeft zijn woorden niet teruggenomen.

Dit treft de Surinaamse regering in het bijzonder, omdat zij de multi-etnische bevolking juist „als een fundament van de Surinaamse bevolking ziet.” Ook is er geen sprake van niet-functionerende instituten of een verstoorde rechtsorde, aldus het ministerie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regering Suriname neemt geen genoegen met brief Blok
Sluiten