Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Rechter doet uitspraak over seksfilmpje Paay

Patricia Paay hoort woensdag of ze een schadevergoeding krijgt van onder meer GeenStijl voor het publiceren van een seksvideo van haar. Het gaat om een schadevergoeding van maar liefst 4,5 ton.

Twitteraar

De tv-persoonlijkheid had de website en twitteraar Eendevanger voor de civiele rechter in Amsterdam gesleept voor het verspreiden van het beruchte filmpje.

De partijen probeerden na de zitting in mei nog tot een schikking te komen, maar dat mislukte. De rechter doet nu alsnog uitspraak. De zaak draait om de video waarin te zien is dat Paay plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting vertelde ze dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. „Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden”, zei Paay. „Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven.”

Zelf doorgestuurd

De verdediging vindt dat Paay er zelf verantwoordelijk voor is dat de video is uitgelekt. Volgens de advocaat van GeenStijl ging het filmpje al dagen rond op WhatsApp en zou Paay de video zelf hebben doorgestuurd aan „minstens vijf mensen”. Dat zou ze met andere filmpjes vaker hebben gedaan, beweerde de raadsman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.