Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jul 2018 / 04:54 uur

Regering Curaçao veroordeelt uitspraken Blok

De regering van Curaçao heeft donderdag de uitspraken van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken „ten zeerste” veroordeeld. Blok zei onlangs tijdens een besloten bijeenkomst dat hij geen vreedzame multiculturele samenleving kent.

Minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath stelt dat Blok in het buitenland niet alleen Nederland vertegenwoordigt. Maar met Curaçao, Aruba en Sint-Maarten „ook drie multi-etnische, multireligieuze en multiculturele landen in het Koninkrijk”.

Niet representatief

Hij noemt de uitdrukkingen van Blok niet representatief voor de realiteit in het Caribisch deel van het Koninkrijk. „Als Curaçao zijn wij trots op het feit dat wij een samenleving zijn bestaande uit mensen afkomstig uit alle delen van de wereld, die naast elkaar leven in vrede en harmonie, ondanks de verschillende etnische en religieuze achtergronden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regering Curaçao veroordeelt uitspraken Blok
Sluiten