Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Problemen met pinnen door landelijke storing

UPDATE 21:37 – Volgens Mastercard zijn de problemen met pintransacties opgelost. Het Amerikaanse bedrijf meldt op Twitter dat ,,de situatie is opgelost”. „De transacties werken nu normaal." De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

Een landelijke storing legt donderdag veel betalingsverkeer in Nederland en zelfs daarbuiten plat. Door een storing is het vaak niet mogelijk om af te rekenen met bankpassen die werken met het Maestro-systeem van MasterCard. „Er wordt met man en macht gewerkt om het probleem op te lossen", aldus een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland.

De meeste Nederlandse banken, waaronder ING, ABN Amro en Rabobank, geven Maestro-passen uit. Mensen met een pinpas van het concurrerende V Pay van Visa ondervinden geen problemen, aldus de Betaalvereniging, waar onder meer banken en betaalinstellingen lid van zijn.

Buitenland

Ook vakantiegangers die in het buitenland proberen te betalen met hun pinpas kunnen last hebben van de storing. „Dit raakt ook gebruikers buiten Nederland", zegt de woordvoerder.

Het is duidelijk dat het om een grootschalig probleem gaat, maar het is mogelijk dat je op sommige plekken toch met een Maestropas kan betalen. „Dat is afhankelijk van de manier waarop een winkelier is aangesloten. Als de schakel via een ander bedrijf dan Mastercard loopt, kan het zijn dat het wel werkt."

Ook een woordvoerster van ING bevestigt dat er problemen zijn met de Maestro-passen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.