Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 12 jul 2018 / 19:41 uur

Björn Kuipers vierde official bij WK-finale

Björn Kuipers gaat de WK-finale in Rusland niet fluiten. De scheidsrechter uit Oldenzaal is door de wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als vierde official bij de WK-finale tussen Kroatië en Frankrijk en heeft daarmee een bijrol. De Argentijnse arbiter Nestor Pitana is gekozen als leidsman.

Daarmee gaat de grote droom van Kuipers om op een WK een finale te fluiten niet in vervulling. Het WK in Rusland is Kuipers’ laatste eindtoernooi. Hij floot ook al tijdens de EK’s in 2012 en 2016 en het WK in 2014. Kuipers floot wel de finale van de Europa League en de Confederations Cup in 2013 en de eindstrijd van de Champions League in 2014.

Dit jaar had Kuipers in Rusland de leiding over de groepsduels Uruguay-Egypte en Brazilië-Costa Rica, de achtste finale tussen Spanje en Rusland en de kwartfinale tussen Engeland en Zweden. In de halve finale tussen Kroatië en Engeland was hij, net als in de aankomende finale, vierde official.

Makkelie

Ook Danny Makkelie krijgt een rol tijdens de WK-finale. Hij is als videoscheidsrechter assistent van de Italiaan Massimiliano Irrati, die het kwartet videoarbiters aanvoert.

De WK-finale wordt zondag in het Loezjniki-stadion in de Russische hoofdstad Moskou gespeeld. Een dag eerder spelen Engeland en België in Sint Petersburg om de bronzen medaille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Björn Kuipers vierde official bij WK-finale
Sluiten