Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie Renesse redt vier honden uit hete aanhanger

Ondanks het herhaaldelijk waarschuwen voor de risico’s van het bij hitte achterlaten van je huisdier in een auto, blijkt het nog steeds mis te gaan. Maandag heeft de politie in Renesse (Zeeland) vier honden bevrijd uit een snikhete aanhanger. Het was zo warm in de aanhanger geworden dat de honden bijna niet meer reageerden, schrijft de politie op Facebook. De dieren zaten in een zogenoemde thermoaanhanger, maar de airco stond niet aan.

Vanmiddag kregen wij een melding van honden in een afgesloten aanhanger op de Lange reke in Renesse. Toen we ter…

Gepostet von Politieteam Oosterscheldebekken am Montag, 23. Juli 2018

Bevrijd

Agenten koppelden de aanhanger van de auto af en reden snel naar een politiebureau, waar de dieren werden bevrijd uit hun benarde positie en een bak water kregen. Na enige tijd kwamen de eigenaren naar het bureau. Zij geloofden dat de airco wel aanstond, maar dit is volgens de politie niet het geval. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Honden zweten niet en kunnen de hitte slechts kwijt via de bek. Jaarlijks moeten tientallen honden uit auto’s worden gered, terwijl er ongeveer tien sterven aan de gevolgen van oververhitting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie Renesse redt vier honden uit hete aanhanger
Sluiten