Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jul 2018

Patricia Paay wint rechtszaak en krijgt 30.000 euro

Patricia Paay ontvangt een schadevergoeding van 30.000 euro van website GeenStijl en twitteraar Eendevanger voor het publiceren van een seksvideo met de BN’er in de hoofdrol.

Schikking

Paay heeft door het verspreiden van de beroemde plasseksvideo immateriële schade geleden, zo heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald. Paay had 450.000 euro schadevergoeding geëist.

De voormalige zangeres had de website en Twitteraar voor de rechter gesleept voor het verspreiden van het beruchte filmpje. De partijen probeerden na de zitting in mei nog tot een schikking te komen, maar dat mislukte.

Dood

De zaak draaide om de video waarin te zien is dat Paay plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting vertelde ze dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. „Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden”, zei Paay. „Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven.”

De verdediging vond dat Paay zelf verantwoordelijk is voor het uitlekken van de video. Volgens de advocaat van GeenStijl ging het filmpje al dagen rond op WhatsApp en zou de zangeres de video zelf hebben doorgestuurd aan „minstens vijf mensen”. Dat zou ze met andere filmpjes vaker hebben gedaan, beweerde de raadsman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Patricia Paay wint rechtszaak en krijgt 30.000 euro
Sluiten