Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 25 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

2 Nederlanders zwaargewond door busongeval in België

In de nacht van dinsdag op woensdag is in België een bus bij een ongeluk betrokken geraakt. In die bus zaten ook Nederlanders. Twee van hen raakten zwaargewond.

Botbreuken

Een Nederlandse vrouw heeft een hersenschudding en een andere vrouw een aantal botbreuken. De twee andere zwaargewonden komen uit Wales en Engeland. Een vrouw uit Wales liep zeer zware botbreuken op en moet worden geopereerd. De andere gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Een Belgische politiewoordvoerster zei dat in de bus twintig passagiers en een chauffeur zaten. Achttien inzittenden raakten lichtgewond, onder wie de Nederlandse chauffeur. Hij had geen alcohol gedronken volgens de woordvoerder.

Alle gewonden zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag naar ziekenhuizen overgebracht. Onder hen zijn minstens zes Nederlanders, van wie er twee in het ziekenhuis worden behandeld aan hun verwondingen. Het Belgische Openbaar Ministerie zegt dat er in totaal acht Nederlanders in de bus zaten. De gemeente Aalter laat weten dat er ook nog vijf buitenlandse inzittenden waren die in Nederland wonen.

Ernstig letsel

Het ongeval gebeurde op de E40 in de richting van Oostende, ter hoogte van Aalter. Op de plek van het ongeval wordt gewerkt aan de weg. Twintig mensen raakten gewond. Twee van hen liepen ernstig letsel op, meldt de Belgische federale politie.

Slachtoffers zijn naar vier ziekenhuizen gebracht. Na medische controle zijn ze opgevangen in een sporthal in Aalter. Het gaat behalve om Nederlanders ook om Britten en Ieren.

Londen

De bus is van het Nederlandse bedrijf Oostenrijk in Diemen, bevestigt een woordvoerder van dit bedrijf. Dat bedrijf voert in opdracht van het Franse Ouibus een lijndienst op Londen uit. Het voertuig vertrok dinsdag om 22.00 uur vanuit Amsterdam en zou woensdag rond 07.00 uur aankomen in Londen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
2 Nederlanders zwaargewond door busongeval in België
Sluiten