Metro
Metro Nieuws 27 jul 2018 / 05:20 uur

Patatcrisis dreigt: aardappels groeien niet

Door het sproeiverbod verwacht de patatindustrie in de problemen te komen. De aardappels groeien namelijk simpelweg niet meer, meldt De Telegraaf.

Sproeiverbod

Al een paar weken is er een sproeiverbod van kracht voor boeren, waarbij ze onder andere geen water uit sloten meer mogen gebruiken om het land te besproeien. Daardoor groeien de aardappels niet meer en verwachten akkerbouwers een omzet van vele tientallen procenten lager.

Omdat de aardappel kleiner is, worden er ook kleinere patatjes verwacht. De prijs van een patatje zal omhoog gaan, verwacht de patatindustrie. Er is een brandbrief gestuurd naar landbouwminister Carola Schouten, met de vraag om een opheffing van het sproeiverbod.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patatcrisis dreigt: aardappels groeien niet
Sluiten