Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Minder leden traditionele sportclubs

Hoewel mensen meer zijn gaan sporten, loopt het aantal mensen met een lidmaatschap bij een grote sportbond terug. Dat meldt het AD. Zowel de de voetbalbond KNVB, de tennisbond KNLTB en de Hippische Sportfederatie (KNHS) laten weten met teruglopende ledenaantallen te kampen.

Zware tijden

KNHS heeft het het zwaarst, ze hebben in 2017 namelijk zo’n 22.000 lidmaatschappen minder ten opzichte van het jaar ervoor. Ook bij het voetbal zet de daling hard in. Waar er in 2016 nog 4000 nieuwe leden waren, kreeg de KNVB in 2017 14.000 opzeggingen. Bij de tennisbond is er sinds 2015 al een sterke daling te zien.

Hugo van de Poel, directeur van het Mulier Instituut dat onderzoek doet naar sport, stelt dat de meeste traditionele bonden het moeilijk hebben. „Mensen geven aan dat traditionele sporten teveel tijd in beslag nemen." Er wordt meer uitgeweken naar hardlopen, wandelen en fitnessen, wat flexibeler in te plannen is.

Ook de vergrijzing van de bevolking draagt bij aan een afnamen van het aantal leden, in krimpgebieden blijft vaak te weinig jeugd over om een eigen sportclub in stand te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Minder leden traditionele sportclubs
Sluiten