Metro
Metro Nieuws 19 jul 2018 / 18:34 uur

Nijverdal kan net ontsnappen aan Project X-feest

Het scheelde niet veel of er was een tweede Project X-feest ontstaan. Niet in het Groningse Haren maar in het Overijsselse Nijverdal. Maar doordat de politie op tijd door had dat er iets werd georganiseerd, kon het ‘feest’ worden voorkomen.

Willekeurig adres

De politie ontdekte de plannen voor een Project X-feest via een bericht dat via Whatsapp werd verspreid. In het bericht werden jongeren opgeroepen om naar een willekeurig adres te komen.

De familie was inmiddels behoorlijk ongerust geworden, schrijft de Politie Hellendoorn op Facebook. „Ze waren bang dat er flinke problemen zouden ontstaan bij hun woning."

De politie kwam onderweg meerdere groepen jongeren tegen die op weg waren naar de afgesproken verzamelplekken. Bij het opgegeven adres stonden zo’n zestig mensen. „Die zijn door ons aangesproken en verzocht te vertrekken. Hieraan werd mondjesmaat voldaan", laat de politie weten. „Het leidde verder niet tot ongeregelheden."

‘Extra inzet en capaciteit’

Ze vervolgen: „Kennelijk vinden personen het grappig om een willekeurig adres te gebruiken, met de mededeling dat daar een groot feest wordt gehouden. Je doet daar niemand een plezier mee en zadelt mensen met problemen en angst op. Ook wij als hulpdienst moeten deze meldingen serieus nemen en dit kost ons ook extra inzet en capaciteit."

Melding van een project X feest in NijverdalOp woensdag 18 juli omstreeks 19.00 uur kregen wij meerdere meldingen over…

Gepostet von Politie Hellendoorn am Donnerstag, 19. Juli 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nijverdal kan net ontsnappen aan Project X-feest
Sluiten