Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 19 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Heftige nieuwe videoclip van The Prodigy

strafwerkbutton

De nieuwe videoclip van The Prodigy is zojuist in première gegaan en die is, zoals we van de band gewend zijn, weer behoorlijk heftig.

“Een clip maken is voor ons alleen de moeite waard als we iets origineels en opwindends kunnen laten zien”, zegt Liam Howlett over de nieuwe track ‘Need Some1’. De rauwe, energieke videoclip is opgenomen in de Filippijnse hoofdstad Manilla en is geregisseerd door Paco Reterta. “Paco was de juiste man voor ons”, aldus Howlett. “Het lijkt op niets wat je eerder hebt gezien.”

‘Need Some1’ is de eerste single van het album No Tourists, dat op 2 november verschijnt. Het nummer werd voor het eerst live gespeeld tijdens het optreden van The Prodigy in 013, Tilburg, eerder dit jaar. De zangeres die je hoort, is de in 2011 overleden Loleatta Holloway, wiens stem eerder gesampled werd in hits van Black Box en Marky Mark.

Niet overdag op tv

Het is alweer ruim 25 jaar geleden dat The Prodigy zijn eerste hit in Nederland scoorde met het housenummer ‘Out Of Space’. Daarna had de Britse groep nog top 10-noteringen met ‘No Good (Start The Dance)’ en ‘Breathe’. The Prodigy staat bekend om zijn spraakmakende videoclips, zoals ‘Firestarter’ en het omstreden ‘Smack My Bitch Up’, die lange tijd niet overdag op tv mocht worden uitgezonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heftige nieuwe videoclip van The Prodigy
Sluiten