Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jul 2018 / 16:50 uur

Niet Brabant, maar Arcen warmste plek van Nederland

Eerder vandaag berichtte Metro nog dat het in Noord-Brabant vandaag het warmst was, maar uiteindelijk blijken de inwoners van het Limburgse Arcen vandaag waarschijnlijk het meest gezweet te hebben. In Arcen werd een temperatuur van 38,2 graden gemeten, meldt Weeronline.

Hoogste temperatuur

Het is de hoogste temperatuur in juli ooit gemeten op een station in Nederland. In de Bilt was sprake van een evenaring van een record. Daar werd 35,7 graden gemeten. Op 19 juli 2016 werd dezelfde temperatuur gemeten, maar sinds het begin van de metingen is het op het hoofdstation nooit eerder zo warm geweest.

Dat we eerder vandaag berichtte dat in Eindhoven nog de warmste temperatuur werd gemeten met 40 graden is op zich niet raar. Maar in dat geval ging het over de temperatuur op 10 cm hoogte. Normaal gesproken wordt op neushoogte gemeten en dan haalde Eindhoven niet de temperatuur van Arcen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Niet Brabant, maar Arcen warmste plek van Nederland
Sluiten