Metro
Metro Nieuws 26 jul 2018 / 17:45 uur

Moeder laat kind achter in snikhete auto

Hoe vaak hebben we er de laatste tijd wel niet over gelezen? Kinderen en honden die, soms urenlang, achtergelaten worden in bloedhete auto’s en oververhit raken. Donderdagmiddag was het weer raak, dit keer in Assendelft.

Daar trof de politie een kind aan in een snikhete auto op de parkeerplaats van supermarkt Vomar. De moeder van het kind was op dat moment boodschappen aan het doen. Volgens een medewerkster van de supermarkt zou het kindje ongeveer 2,5 jaar oud zijn, meldt NH Nieuws.

Moeilijk aanspreekbaar

Het kind was flink bezweet en moeilijk aanspreekbaar toen de politie haar aantrof. Het meisje is door ambulancemedewerkers gecontroleerd en is gelukkig nog kerngezond. Na een half uur werd het kind weer met haar moeder herenigd.

De politie heeft het incident gemeld bij Veilig Thuis, het adviespunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Tijdens deze hitte is het ontzettend gevaarlijk om kinderen of dieren achter te laten in de auto. Binnen een paar minuten kan de temperatuur flink stijgen, waarschuwt de politie.

Reageer op artikel:
Moeder laat kind achter in snikhete auto
Sluiten