Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

De Pride Amsterdam 2018 gaat beginnen!

Zaterdag barst de Pride Amsterdam weer los in onze hoofdstad. Het negendaagse festival is vooral bedoeld voor lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) en staat in het teken van vieren wie je bent en houden van wie je wil. Een grote publiekstrekker is traditiegetrouw de Canal Parade, die volgende week zaterdag door de Amsterdamse grachten trekt.

Het evenement trekt jaarlijks zo’n honderdduizend bezoekers. Met het thema ‘Heroes’ wil de organisatie mensen in het zonnetje zetten die zich op allerlei manieren inzetten voor anderen, of ze nu wel of niet behoren tot LHBTI-gemeenschap.

PrideWalk

De eerste dag begint met toespraken en optredens bij het Homomonument op de Westermarkt. Daarna loopt er een stoet, met naar verwachting duizenden deelnemers, in de zogeheten PrideWalk door de binnenstad naar het Vondelpark voor de officiële openingsceremonie. De dagen daarop zijn er verschillende activiteiten zoals Pride at the Beach in Zandvoort en vele straatfeesten en concerten.

Al 22 jaar

Dit wordt de 22e editie van het event. Sinds het ontstaan in 1996 heeft de Pride zich ontwikkeld tot een negendaags festival en is het wereldwijd uitgegroeid tot een van de grootste vieringen in zijn soort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.