Metro
Metro Eten & drinken 31 jul 2018 / 07:59 uur

Wat is het beste tijdstip om te lunchen?

Lunchen, altijd lekker en het liefst doe je het de hele dag door. Maar wat is nou de beste tijd om je bammetje, salade of soepje naar binnen te werken?

Middagdip

Je hebt de hele ochtend al gewerkt en bent wel toe aan wat energie. Voor je het weet, eet je tijdens de lunch drie boterhammen en ‘ook nog even een tosti’. Vervolgens kak je rond 14.00 uur helemaal in en heb je last van de welbekende middagdip. Voedingsdeskunige Daryl Gioffre zegt dat een middagdip te maken heeft met het tijdstip waarop je luncht en wát je precies luncht, schrijft HLN.

Het beste moment om te lunchen is dan ook tussen 12.30 uur en 13.00 uur. Maar iedere dag om 12.22 uur een kroket in de frituurpan leggen is geen strak plan, een voedzame maaltijd is dus zeer belangrijk.

Aan tafel!

Volgens Gioffre is het het allerbeste om een volle salade met quinoa te eten. Koolhydraten, suikers en granen zijn volgens hem de grootste veroorzakers van je middagdip. Helaas maar waar: dat broodje kaas moeten we dus links laten liggen.

Een voordeel: op deze manier hunker je aan het einde van de dag ook niet naar een flinke zak paprikachips.

Onthego_hetliefstlunchjedeheledag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat is het beste tijdstip om te lunchen?
Sluiten