Metro
Metro Nieuws 14 jul 2018 / 13:39 uur

‘Gooi geen peuken in de berm’, kans op brand groot

Rijkswaterstaat vraagt automobilisten geen sigarettenpeuken meer uit de auto te gooien. Zaterdag waren er meerdere bermbranden, die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een nog brandende peuk. Peuken uit auto’s gooien is niet alleen verboden „maar veroorzaakt met deze droogt ook al snel brand."

Oponthoud

Langs de A9 van en naar Amstelveen, tussen de Brug over het Zijkanaal en bij het knooppunt Rottepolderplein waren brandjes, die voor veel oponthoud zorgden.

Niet alleen op de snelweg wordt er gevraagd geen sigaretten meer te dumpen, ook op festivals gelden rookverboden in bepaalde gebieden. Zo mag er in de ‘Oase’ op de Zwarte Cross niet gerookt worden, wegens brandgevaar.

Het blijft warm

Zondag en maandag blijft het nog erg warm met een temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Vanaf dinsdag wordt het iets minder warm en stijgt de kans op een bui, schrijft Weeronline. Dan is er ook meer sprake van bewolking, met hier en daar kans op onweer. De gemiddelde temperatuur ligt vanaf dan nog steeds rond de 24 graden.

MeteoGroup is van mening dat we binnenkort overgaan op „stereotiep Nederlands zomerweer". Dat gaat gepaard met „geregeld buien". De kans op een einde van de extreme droogte wordt volgens hen met de dag groter.

Reageer op artikel:
‘Gooi geen peuken in de berm’, kans op brand groot
Sluiten