Metro
Metro Nieuws 25 jul 2018 / 07:40 uur

Het regent in Nederland en nee, dat is geen leugen

Je hallucineert niet en het gaat hier ook niet om fake news: er is regen gevallen in Nederland. Ook al moesten wij zelf ook even een keer extra knipperen met onze ogen. Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant hebben al een buitje gehad, en de (onweers)buien trekken nu richting het midden van ons land.

En daar was niet iedereen op voorbereid…

Maar toch zijn de meeste mensen positief gestemd…

https://twitter.com/jasmijn02/status/1022019042306154496

Sommigen balen zelfs dat het bij hen (nog) niet regent…

Maar ja, het is en blijft Nederland…

Droogterecord

Het is al weken gortdroog in Nederland. Sterker nog, we hebben zojuist het droogterecord uit 1976 verbroken. Het is nu namelijk droger dan het in 1976 op 25 juli was. Het neerslagtekort bedroeg toen gemiddeld over het land circa 257 millimeter. Dat is dit jaar 261 millimeter. Daarmee is het voor het eerst droger dan in 1976, meldt Weeronline.

De buien nemen in de loop van de dag weer af. Het wordt met zo’n 30 (tot 35 graden lokaal) opnieuw een tropisch warme dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het regent in Nederland en nee, dat is geen leugen
Sluiten