Hester Ramaker
Hester Ramaker Entertainment 25 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Demi Lovato opgenomen vanwege overdosis

De Amerikaanse zangeres Demi Lovato is volgens Amerikaanse media opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze een overdosis heeft genomen. Om welke drug het gaat, is niet duidelijk. Eerder werd heroïne genoemd, maar dat blijkt nu toch een andere drug te zijn. Hoe dan ook is de artieste dinsdagochtend vanuit haar huis in Los Angeles overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet de eerste keer dat Lovato drugsproblemen had. Op haar negentiende liet ze zich al opnemen in een afkickkliniek. Vorig jaar vertelde ze in de documentaire Simply Complicated openhartig over haar drugsgebruik en meldde ze vol trots dat ze al jaren volledig nuchter is.

‘Verkeerde mensen’

Slechts een maand geleden bracht ze nog een nieuw nummer uit met de naam Sober (nuchter). In het liedje meldt Demi dat ze na zes jaar zonder alcohol en drugs nu geen geheelonthouder meer is. Volgens vrienden van Demi Lovato komt haar ziekenhuisopname na een vermoedelijke overdosis heroïne niet uit de lucht vallen. Meerdere bronnen hebben aan Entertainment Tonight laten weten dat ze zich de laatste tijd distantieerde van hen en ‘de verkeerde mensen opzocht’.

Hoewel de toestand van de zangeres inmiddels stabiel is, is er volgens de bronnen nog heel wat werk aan de winkel voor haar om weer gezond te worden. „Ze zit echt niet goed in haar vel. Demi ging veelvuldig uit tot diep in de nacht, zag er slecht uit. We dachten eerst dat het kwam door slaapgebrek of een slecht dieet, maar het was veel erger dan dat."

Sterren reageren

De overdosis die Demi Lovato tot zich zou hebben genomen, waardoor ze nu in het ziekenhuis ligt, is hard aangekomen in Hollywood. Haar ex-vriend Wilmer Valderrama is volgens vrienden ‘kapot van het nieuws’, meldt US Magazine. „Hij zit compleet stuk en houdt nog altijd van haar.”

Ariana Grande liet van zich horen via Twitter. „Ik hou van je, Demi", schrijft de zangeres. Lily Allen tweette: „Arme mooie Demi… Ik hoop dat ze oké is en snel weer de oude is." Ellen DeGeneres schreef een emotioneel bericht. „Ik ben zo gek op Demi, mijn hart breekt dat ze hier doorheen moet gaan. Ze is een licht in deze wereld en ik stuur dan ook al mijn liefde naar haar en haar familie."

https://twitter.com/lilyallen/status/1021849450493435904

Lady Gaga steekt de zangeres ook een hart onder de riem: „We moeten nu allemaal onze armen om Demi Lovato heenslaan. Ik ben zo blij dat je nog leeft. Mijn fans en ik wensen je medeleven met jezelf en rust toe. En dat je alle liefde ontvangt die zoveel mensen voor je hebben. Ik heb alle vertrouwen in je." Missy Elliott liet weten dat ‘je nooit weet waar iemand doorheen gaat, dus graag compassie voor Demi en geen grappen. Ik bid voor haar en hoop dat ze alle hulp krijgt die ze nodig heeft’.

Concert afgezegd

Haar concert dat op 26 juli in Atlantic City, New Jersey, zou plaatsvinden is afgezegd. Ook een uitzending van het FOX-programma Beat Shazam is gecanceld, waarin de 25-jarige te gast was. De zender heeft dat via een persbericht laten weten: „In het licht van de recente gebeurtenissen, hebben we besloten de uitzending te vervangen voor een andere. Onze gedachten zijn bij Demi en haar familie."

De toestand van Demi is inmiddels stabiel. Verdere details rondom haar gezondheid zijn nog niet naar buiten gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Demi Lovato opgenomen vanwege overdosis
Sluiten