In het nieuws

Herdenking genocide Srebrenica Den Haag

Herdenking genocide Srebrenica Den Haag

Moeders van Srebrenica protesteren tijdens proces Mladic / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

11 JUL 2018

Woensdag vindt de herdenking van de ruim achtduizend slachtoffers van de genocide in Srebrenica plaats in Den Haag. Sinds 1997 wordt de massamoord jaarlijks herdacht op Het Plein in de stad.

Vredesmars

Er zijn verschillende toespraken, er wordt gezongen, ballonnen opgelaten en twee minuten stilte in acht genomen. Ook vindt er woensdag een Vredesmars voor Srebrenica plaats - de Marš Mira -, deze symbolische route van elf kilometer heeft Het Plein als eindpunt.

Bij de genocide in Srebrenica vonden duizenden moslimmannen en -jongens de dood. Onder leiding van de Bosnisch-Servische generaal Mladic werden de slachtoffers weggevoerd uit de moslimenclave Srebrenica, om vervolgens geëxecuteerd te worden.

In en rond Srebrenica worden na 23 jaar nog steeds stoffelijke resten gevonden en massagraven ontdekt.

Levenslang

Generaal Ratko Mladic werd in 2017 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.


Views

2k+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

900+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

1k+

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Eindelijk regen in delen van Gelderland

Heftige regenbui in Apeldoorn / Mirjam van de Hel

Foto van 'metronieuws'

3 UUR

Waar het op de meeste plekken in Nederland nog lekker warm is, zijn sommige inwoners van Gelderland blij met een zeer lokale bui die daar vanavond viel.

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Het regent erg lokaal / Weeronline

Regen


Views

700+

Jongetje (4) schiet per ongeluk nichtje van 2 dood

Jongetje (4) schiet per ongeluk nichtje van 2 dood

Het ongeluk vond plaats in de Amerikaanse staat Californië. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een vreselijk ongeluk. Zo noemt de Amerikaanse politie het ongeval waarbij een 4-jarig jongetje zijn nichtje van twee jaar jonger doodschoot met een pistool van hun opa.

Spoed

Het ongeluk gebeurde vrijdag in Muscoy, Californië. Het meisje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later overleed. Dat melden Amerikaanse media.


Views

900+