Metro
Metro Nieuws 16 jul 2018 / 13:29 uur

Grote brand in duinen van Heemskerk

In de duinen bij het Noord-Hollandse Heemskerk woedt sinds het middaguur een grote brand. Het gebied en de omliggende wegen zijn afgesloten zodat het gebied bereikbaar is voor de hulpdiensten.

Er zijn zo’n dertig hulpdiensten ingeschakeld, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen NH NieuwsDie komen uit vele omliggende regio’s. Ook zijn er twee politiehelikopters ingezet die in de gaten houden of de brand zich uitbreidt.

Groot gebied

Het gaat om een groot duingebied van zo’n 400 bij 400 meter, maar vanwege de droogte is verspreiding van de brand groot. Het duingebied De Kruisberg staat niet in de buurt van bebouwd gebied.

Er wordt verzocht om het duingebied bij Heemserk te verlaten of niet in te gaan. Dit vanwege het risico op uitbreiding van het vuur en de inzet van hulpdiensten, laat de Veiligheidsregio weten.

Water uit sloten

Vanwege de droogte zijn niet alleen veel blusauto’s nodig, maar ook veel voertuigen die water uit bijvoorbeeld sloten kunnen pompen.

Droogte

Door de aanhoudende droogte is de kans op natuurbranden de afgelopen weken gegroeid. Voorlopig lijkt de droogte aan te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote brand in duinen van Heemskerk
Sluiten