Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 14 jul 2018 / 13:15 uur

’33 passagiers met bloedende oren na wegvallen druk’

Doordat de luchtdruk in de cabine van een vliegtuig van Ryanair is weggevallen, zijn er zaterdag 33 mensen naar huis ziekenhuis afgevoerd. Met bloedende oren, zo meldt RTL Nieuws.

De vlucht was onderweg van Dublin naar de Kroatische kustplaats Zadar. Daar wilden de passagiers ongetwijfeld genieten van de zon en mee feesten met de locals in aanloop naar de WK-finale tegen Frankrijk. Het liep allemaal iets anders.

Noodlanding

Toen de druk wegviel werd er een noodlanding gemaakt in het Duitse Frankfurt. De passagiers moesten hun zuurstofmasker erbij pakken tijdens de daling en landing.

Al bij al verliep de noodlanding goed, zo laat de vliegtuigmaatschappij in een verklaring weten. ,,Het vliegtuig is normaal geland en de klanten zijn van boord gegaan. Een klein aantal passagiers kreeg als voorzorgsmaatregel medische hulp." Voor de passagiers werd er een hotel en een vervangende vlucht gezocht, zo meldden ze. Maar de reizigers klagen over een gebrek aan voedsel en drinken voor de 189 passagiers.

Zo eng

Toch zat de schrik er goed in bij veel reizigers, die in zeven minuten tijd 8.000 meter moesten dalen. ,,Het was zo eng. Drie of vier minuten lang daalde het vliegtuig zo snel. Ik dacht dat het allemaal voorbij was”, vertelt een van hen aan de BBC.

Op social media zijn er ook al berichten uit het vliegtuig gekomen.

https://twitter.com/Maingd/status/1018076504914321408

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’33 passagiers met bloedende oren na wegvallen druk’
Sluiten