Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Elton John en Aidsfonds binden strijd aan tegen aids

Elton John is een samenwerking gestart met het Aidsfonds om de strijd tegen het groeiende aantal hiv-infecties aan te binden.

De Britse zanger was dinsdag aanwezig bij AIDS2018 in de Amsterdamse RAI waar hij met Louise van Deth, directrice van het Aidsfonds, de plannen voor het gezamenlijke fonds met de naam MenStar onthulde. Een bedrag van 1,75 miljoen euro wordt er uitgetrokken voor noodhulp aan mensen met hiv.

Probleem

Elton John springt al 25 jaar op de bres voor mensen met aids met zijn Elton John Aids Foundation. In Amsterdam vertelde hij over de schokkende toename van het aantal hiv-infecties in Oost-Europa en Centraal-Azië.

„Word wakker. Samen kunnen we het probleem wereldwijd stoppen. Zo simpel is het”, roept Elton John de overheden op. Volgens hem moet de ziekte in 2022 de wereld uit geholpen zijn, waar het doel is om dat voor 2030 is.

Elton John had de Britse prins Harry meegenomen naar de RAI. Volgens hem spreekt de prins een jongere doelgroep aan, beter dan hij dat zelf kan. Elton John prijst de passie die Harry toont: „Dat hebben we nodig in de strijd tegen deze ziekte.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.