Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Er wordt op Marktplaats gretig gezocht naar airco

Het is bloedheet in Nederland en dat blijft het nog wel een tijdje. Met dit warme weer zijn veel mensen op zoek naar verkoeling. Dat merken ze ook bij Marktplaats.

Waar er normaal gesproken het meest gezocht wordt op ’gratis’ is deze week zoekterm ‘airco’ trending. In een dag tijd werd er volgens de mensen van Marktplaats 68.312 keer op gezocht. Per dag wordt er gemiddeld 50.000 keer gezocht op ‘gratis’.

Gratis afgetroefd

Een woordvoerder van Marktplaats vertelt dat het maar zelden voorkomt dat ‘gratis’ van de eerste plaats wordt gestoten. „Alleen de zoekterm ‘schaatsen’ wint het wel eens van ‘gratis’ bij een strenge winter.”

In 2016 werd ‘gratis’ overigens ook overtroffen. Er werd toen op een dag 55.000 maal gezocht naar het zeer gewild kledingstuk de lowbudget-trouwjurk van Zeeman.

Ook de zoektermen ‘camper’, ‘caravan’, ‘zwembad’, ‘tuinset’ en ‘elektrische fiets’ worden veelvuldig ingetikt tijdens deze warme dagen. Vorige week al liet Markplaats weten dat parasols zeer populair waren. Het woord kwam voor in 57.000 zoekopdrachten. Naar ventilatoren en sproeiers werd 26.000 keer gezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.