Amarins de Boer
Amarins de Boer Geld & Carrière 24 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Hitte op het werk: ‘Voetenbadjes werken verkoelend’

Sunshineenglitter

Genoeg drinken, een extra pauze en iets minder hard werken. Het zijn voorbeelden waardoor je het hoofd koel kunt houden op het werk.

Maar ook werkgevers houden rekening met de hoge temperatuur, die steeds verder oploopt. Zo hebben ze bij PEAK-IT voetenbadjes ingekocht voor op de werkvloer. „We wilden het graag wat aangenamer maken voor onze medewerkers, want het is hier binnen zo’n 26 graden", vertelt Mirella de Meij, officemanager bij de IT-detacheerder. „Daarom hebben we sinds vandaag opblaasbare zwembadjes onder de bureaus staan. Dat is heerlijk verkoelend."

Hitte op het werk: 'Voetenbadjes werken verkoelend'
Bij PEAK-IT hebben ze voetenbadjes ingekocht. (Eigen foto)

Frisse duik

„Ook hebben we waterballonnen ingekocht om tussen de werkzaamheden door even af te koelen", gaat De Meij verder. „En we zitten vlakbij het Naardermeer en willen daar morgen met zo veel mogelijk collega’s onder werktijd een frisse duik in nemen."

Hitte op het werk: 'Voetenbadjes werken verkoelend'
Bij het Naardense bedrijf zorgen waterballonnen voor de nodige verkoeling. (Eigen foto)

Ook het Eindhovense SendCloud zorgt ervoor dat het voor het personeel iets beter uit te houden is op de werkvloer. „Om twee uur ‘s middags steken we hier de barbecue aan", vertelt Isabeau Bruno van het bedrijf dat een tool heeft ontwikkeld waarmee webwinkels hun bestellingen sneller kunnen verwerken. „We hebben een groot dakterras, dus alle ruimte om lekker te barbecueën." De hoge temperaturen doen iets met de teambuilding, ziet Bruno. „We zorgen dat ons werk afkomt, maar het is allemaal wel wat losser. Dat doet iets positiefs met de sfeer."

Hitte op het werk: 'Voetenbadjes werken verkoelend'
Bij SendCloud gaat om twee uur 's middags de barbecue aan. (Eigen foto).

Het bedrijf heeft ook een personal trainer, „maar die heeft met het warme weer de trainingen iets aangepast", lacht Bruno. „Er worden waterballonnen gebruikt om lekker af te koelen. Maar zelf blijf ik liever op het dakterras werken."

Tropenrooster

Veel bedrijven hebben ook aangepaste werkroosters of flexibelere werktijden. Zo ook QNH Consulting. „Veel werknemers beginnen extra vroeg", zegt Mylene Nijman van het IT-bedrijf.  „Daarnaast hebben we een hele voorraad ijsjes in de vrieskast en nemen we hier en daar extra pauzes. Dan doen we met z’n allen buiten spelletjes." Volgens Nijman heeft het warme weer vooral veel voordelen: „Je bent wat vaker buiten dan op kantoor, en dat is goed voor de teambuilding en de creativiteit."

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.