Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 2 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Dode’ vrouw ontwaakt in vriezer mortuarium

Een Zuid-Afrikaanse vrouw is naar het ziekenhuis gebracht om te herstellen nadat ze levend werd aangetroffen in de koeling van een mortuarium. De vrouw was slachtoffer van een verkeersongeluk en werd door ambulancemedewerkers dood verklaard. Dit bleek echter niet helemaal te kloppen.

Het klinkt als een scene uit een horrorfilm. Een medewerker van een mortuarium in de stad Carletonville die het lichaam controleerde, kwam erachter dat de vrouw nog ademde.

Geen nalatigheid

De vrouw, die door de forensische onderzoekers anoniem wordt gehouden, is daarop direct vervoerd naar een ziekenhuis om behandeld te worden. De zaak wordt op dit moment onderzocht. Volgens Gerrit Bradnick, operations manager van de Zuid-Afrikaanse hulpdiensten, is er geen bewijs van nalatig handelen van de ambulancebroeders. „Dit is niet gebeurd omdat onze medici niet goed genoeg waren opgeleid", vertelde hij aan TimesLive.

Volgens Bradnick was de vrouw slachtoffer van een verkeersongeluk waar meerdere slachtoffers vielen. Naast de vrouw die in het mortuarium nog bleek te ademen, kwamen hierbij twee mensen om het leven. Het ongeluk vond plaats op zondag 24 juni.

Het komt vaker voor dat mensen die zijn doodverklaard weer tot leven komen in een mortuarium. Zo schrok begin dit jaar een ‘overleden’ Spaanse gevangene wakker op de autopsietafel. Vorig jaar ontwaakte een Chinese man vlak voor zijn eigen begrafenis uit de dood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.