Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 27 jul 2018 / 17:10 uur

Dierentuin ontkent ezel te hebben vermomd als zebra

Toen de Egyptische student Mahmoud Sarhan een bezoekje bracht aan de International Garden dierentuin in Caïro, stuitte hij op een wel heel bijzonder beest. Hij besloot op de foto te gaan met de markante ‘zebra’ en ging viraal op sociale media.

Volgens de 18-jarige heeft de dierentuin een ezel voorzien van een zwart/wit-motiefje zodat hij moest doorgaan voor een zebra.

De foto die de student met het dier nam ©Mahmoud Sarhan

Ezel of zebra?

De Egyptenaar vertelt tegen Sky News dat hij meteen wist dat het om een ezel en niet om een zebra ging. „Het postuur van een ezel is heel anders dan dat van een zebra, dus dit was vrij makkelijk te zien.”

Nadat Sarhan de afbeelding deelde via sociale media ging het hard. Hij kreeg bijval van meerdere experts die hier inderdaad eerder een ezel dan een zebra in zagen. Het dier zou vooral door de mand vallen vanwege zijn bleke snuit. Bij zebra’s is deze namelijk donker van kleur en bij ezels niet. Ook zien de strepen er niet bijster strak uit.

De eigenaar van de dierentuin ontkent een ezel geverfd te hebben. Volgens Mohamed Sultan is deze gestreepte paardachtige wel degelijk een zebra en heeft het internet het helemaal mis. Bekijk hieronder voor de aardigheid willekeurige foto’s van een zebra en een ezel, zodat je zelf een oordeel kunt vellen.

Zo ziet een zebra eruit ©Elijah M. Henderson, Unsplash
Zo ziet een ezel eruit ©Edin Hopic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dierentuin ontkent ezel te hebben vermomd als zebra
Sluiten