Metro en ANP
Metro en ANP Sport 27 jul 2018 / 21:50 uur

Waterpolovrouwen veroveren Europese titel

Het is ze gelukt! De waterpolosters van de Nederlandse selectie moesten het in de finale van het Europees kampioenschap opnemen tegen Griekenland. Deze zinderende finale vond plaats in Barcelona en werd gewonnen met 6-4. (2-1 2-2 1-0 1-1)

Scheepsrecht

Het was driemaal scheepsrecht voor de ploeg van bondscoach Arno Havenga. Want Oranje stond voor de derde keer op rij in een Europese eindstrijd. De twee vorige finales leverden steeds een zilveren medaille op. De vorige Europese titel dateert uit 1993.

Doelvrouw Laura Aarts was een van de uitblinksters bij Nederland, net als in de gewonnen halve eindstrijd tegen Hongarije (8-7). Ook met een geblesseerde hand verrichtte ze enkele uitstekende reddingen. Zo kwam Griekenland tot slechts vier treffers.

Maud Megens en Sabrina van der Sloot scoorden tweemaal voor de olympisch kampioen van 2008. Dagmar Genee en Nomi Stomphorst troffen eenmaal doel. Oranje sloot het EK ongeslagen af en kwam tijdens de eindstrijd niet op achterstand. De waterpolosters rekenden eerder tijdens de Europese eindronde ook al af met Griekenland (8-7).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waterpolovrouwen veroveren Europese titel
Sluiten