Metro
Metro Nieuws 16 jul 2018 / 18:56 uur

Critici in VS boos over ‘zwak’ optreden Trump

Critici in de Verenigde Staten zijn boos over het ‘zwakke’ optreden van Donald Trump. De Amerikaanse president heeft maandagmiddag tijdens de persconferentie met Vladimir Poetin in Finland gezegd dat hij niet gelooft dat Rusland een rol heeft gespeeld in zijn verkiezing als president van de VS.

Beiden schuld

Ook zei Trump na afloop van de gezamenlijke top met Poetin dat beide landen schuld hebben aan de slechte onderlinge relatie.

Voormalig CIA-directeur John Brennan noemde het optreden van de president verraderlijk en concludeerde dat Trump „volledig in de broekzak van Poetin zit”.

Chuck Schumer, de Democratische leider in de Senaat, noemde het optreden van Trump gevaarlijk en zwak. Hij vraagt zich af waarom de president de belangen van Rusland boven die van de VS plaatst. De Democraat Adam Schiff concludeerde dat Poetin het kritiekloze optreden van Trump zal opvatten als groen licht voor verdere inmenging.

‘Beschamend optreden’

Ook partijgenoten spaarden Trump niet. Senator Lindsey Graham noemde het een gemiste kans dat Trump de Russen niet verantwoordelijk hield voor inmenging in de presidentsverkiezing. „Dit antwoord van president Trump zal door Rusland worden gezien als een teken van zwakte en veel meer problemen creëren dan het oplost.”

De Republikeinse senator Jeff Flake sprak over een beschamend optreden.

Reageer op artikel:
Critici in VS boos over ‘zwak’ optreden Trump
Sluiten