Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Ook verkeersteams van politie gaan minder bekeuren

Politiebonden breiden hun acties uit, want ook de verkeersteams van de politie gaan vanaf dinsdagochtend minder bonnen uitschrijven. Dat laten de bonden NPB, ACP, ANPV en VMHP weten.

70 miljoen euro

Ze doen dit voor een betere cao. Al het politiepersoneel staakt vanaf dinsdag, want sinds vorige week maandag bekeuren de basisteams van de politie ook al minder. Ze schrijven alleen bekeuringen uit bij grove schendingen en overschrijdingen. Kleine overtredingen laten de agenten voorlopig zitten. Dat zullen de agenten van de verkeersteams nu ook gaan doen.

De politiebonden voorzien dat de actie door de verkeersteams de schatkist veel geld gaat kosten. Door een soortgelijke actie liep de overheid in 2015 minimaal 70 miljoen euro mis aan verkeersboetes, laat ACP weten.

Geen juiste oplossingen

Het personeel staakt omdat ze vinden dat ze „als citroenen worden uitgeknepen”. Hoofdagent Ramon Meijerink (30) en lid van politievakbond ACP zei eerder tegen Metro: „We kunnen ons werk niet fatsoenlijk meer doen. Dat komt doordat we met te weinig werknemers te veel werk moeten doen.”

Daarnaast voeren veel politiemensen actie, omdat ze boos zijn dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. Ze vinden ook dat ze te weinig waardering krijgen. Sinds twee weken willen de bonden niet meer onderhandelen over een nieuwe cao, omdat er te weinig schot in zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.