Metro
Metro Nieuws 16 jul 2018 / 19:54 uur

Zo weinig weten Amerikanen van topografie

De Amerikaanse president Donald Trump ondernam een hele rondreis door Europa. Hét moment om de aardrijkskundige kennis van de gemiddelde Amerikaan even te testen, dacht de Amerikaanse televisiepresentator Jimmy Kimmel.

Hij liet een van zijn teamleden de straat op gaan met de vraag: ‘Kun je een land op deze kaart opnoemen?’ Het lijkt erop dat aardrijkskunde niet het sterkste punt is van de Amerikanen…

Azië en Afrika

Veel Amerikanen vonden het lastig om een continent van een land te onderscheiden, want ‘Azië’ en ‘Afrika’ is een veelgenoemd antwoord. De ondervraagden hadden ook hun eigen land kunnen noemen, maar zelfs dat bleek lastig. Een van kwam uit bij Azië op de vraag waar de VS ligt.

Maar gelukkig was er een jochie van een jaar of tien die de reputatie van de Amerikanen enigszins kon redden. Hij had duidelijk goed opgelet tijdens aardrijkskunde.

‘Een boek?’

Het is niet de eerste keer dat Kimmel de kennis van de Amerikanen test. Een paar maanden geleden ging hij de straat op Amerikanen te vragen om een titel van een boek op te noemen. Die vraag resulteerde in soortgelijke antwoorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo weinig weten Amerikanen van topografie
Sluiten