Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jul 2018 / 14:07 uur

Buschauffeur op straat mishandeld om dragen uniform

Een buschauffeur van de Rotterdamse vervoersmaatschappij RET is mishandeld toen hij in zijn uniform over straat ging. Het slachtoffer schrijft op Facebook dat de dader schreeuwde ,,ik heb een hekel aan RET’ers” terwijl hij hem sloeg.

Het slachtoffer was vrijdagochtend onderweg naar huis na een dienst en droeg zijn uniform nog. Hij reed op zijn scooter toen hij door een auto klem werd gereden. Toen de hij daar wat van zei, stapte de bestuurder uit zijn auto. Hij begon direct op het slachtoffer in te slaan en vertelde daarbij hoe hij dacht over buschauffeurs.

Meerdere verwondingen

Na de mishandeling is de man meteen voor controle doorgereden naar het ziekenhuis. Hij bleek niks gebroken te hebben, maar heeft wel meerdere verwondingen aan zijn gezicht.

https://www.facebook.com/frans.vanhelden/posts/1678397318936342?_sp=83fda1b0-5e55-4411-91eb-05740a55fb0e.1532959069206

De RET is op de hoogte gebracht van de situatie en heeft met hun werknemer gesproken. ,,Hij geeft zelf aan erg geschrokken te zijn van de situatie”, vertelt een woordvoerder van het vervoersbedrijf aan het AD. ,,En dat geldt ook voor ons. Het is onacceptabel dat iemand zo wordt toegetakeld in zijn of haar uniform, zowel binnen als buiten diensttijd.” Het Rotterdamse vervoerbedrijf zorgt er dan ook voor dat het slachtoffer hulp krijgt bij de verwerking van de aanval. De man doet deze week aangifte bij de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Buschauffeur op straat mishandeld om dragen uniform
Sluiten