In het nieuws

'Appen' achter het stuur moet onmogelijk worden

'Appen' achter het stuur moet onmogelijk worden

Vrachtwagenchauffeur gebruikt 'ouderwets' navigatiesysteem / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

11 JUL 2018

Als het aan ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) ligt, moet appen achter het stuur technisch onmogelijk worden.

Verleiding

Voorzitter Arthur van Dijk redeneert dat chauffeurs dat niet meer in de verleiding kunnen komen. Vrachtwagens dragen volgens hem een extra verantwoordelijkheid, omdat ze professionals zijn. „Als het misgaat, zijn de gevolgen van een ongeluk met een vrachtauto vele malen groter."

TLN is van mening dat de overheid voor nu meer moet handhaven en chauffeurs die toch met hun telefoon in de weer zijn tijdens het rijden, strenger moet straffen. De organisatie is enthousiast over de controles die de politie uitvoert vanuit touringcars. Die „blijken heel effectief", vinden ze.

Hulpmiddel

Een hulpmiddel om chauffeurs niet meer te laten appen tijdens het rijden is er overigens al. Met een speciaal apparaat, een SafeDrivePod, kunnen transportbedrijven ervoor zorgen dat een telefoon tijdens het rijden alleen gebruikt kan worden voor handsfree bellen en navigeren.


Views

1k+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

900+

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Eindelijk regen in delen van Gelderland

Heftige regenbui in Apeldoorn / Mirjam van de Hel

Foto van 'metronieuws'

3 UUR

Waar het op de meeste plekken in Nederland nog lekker warm is, zijn sommige inwoners van Gelderland blij met een zeer lokale bui die daar vanavond viel.

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Het regent erg lokaal / Weeronline

Regen


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

1k+

Reddingshonden zoeken naar vermiste jongen Italië

Reddingshonden zoeken naar vermiste jongen Italië

Het gardameer / Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 UUR

Er zal een zoekteam met honden ingezet worden om te zoeken naar de vermiste Nederlandse jongen in Italië, dat heeft de Italiaanse politie bekend gemaakt. Het team zal zaterdagavond of zondagochtend starten.

Reddingshonden

De familie van de vermiste Koen uit Soest heeft om ook hulp gevraagd bij Stichting Reddingshonden RHWW, het is echter nog niet zeker of het team afreist. Er is namelijk onder andere toestemming van de lokale politie voor nodig.


Views

200+