Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jul 2018 / 05:59 uur

Grotjongens en coach in redelijke gezondheid

De jongens en hun coach, die gisteren na een reddingsactie uit de grot zijn gehaald, maken het goed. Dat laten artsen van het ziekenhuis weten. Ze zijn momenteel allen opgenomen.

Goede gezondheid

„Ze zijn allemaal in goede lichamelijke gezondheid", meldde een van de medici. „Ze hebben geen koorts of infecties en slechts drie hebben een lichte longontsteking." Dat ze eigenlijk zo gezond zijn, zou volgens de artsen kunnen komen omdat ze de afgelopen dagen als team bij elkaar zijn gebleven en elkaar hebben geholpen. Wel zijn ze bijna allemaal twee kilo afgevallen.

De families mogen de jongens nog steeds niet in de armen sluiten, maar mochten dinsdag al wel dichterbij komen, meldt Reuters. Ze mochten op bezoek bij de jongens die zondag als eerste gered waren, maar alleen met beschermende kleding en op een veilige afstand.

Gered

Dinsdag werden de laatste voetballertjes en hun coach de grot uitgehaald. Maandag en zondag waren er ook al vier gered. De jongens kwamen vast te zitten in een grottenstelsel in Thailand, toen het waterniveau in de grot op rap tempo begon te stijgen. Het duurde dagen voordat reddingswerkers ze hadden gevonden.

Een team van zo’n negentig nationale en internationale duikers werkte mee aan de reddingsoperatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Grotjongens en coach in redelijke gezondheid
Sluiten