Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jun 2018 / 04:10 uur

Trump wil ‘het oplossen’ met Noord-Korea

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn klaar met hun een-op-eengesprek. Ze gaan nu verder met gesprekken met meer functionarissen erbij, onder wie Trumps buitenlandminister Mike Pompeo en Kims rechterhand Kim Yong-chol.

Bij het begin van de tweede ronde van de topontmoeting in Singapore was er een kort moment voor de pers. Trump maakte daarvan gebruik om tegen Kim te zeggen dat ze met samenwerken ‘het’ zullen regelen. „We lossen het op."

Een daverend succes

Kort voor het een-op-eengesprek zei Trump al dat de ontmoeting ‘een daverend succes’ gaat worden. „We zullen een geweldige relatie hebben, daar twijfel ik niet aan.” Kim zei dat het niet makkelijk was om tot de ontmoeting te komen, schrijft The Straits Times. „Oude vooroordelen werken als obstakels op onze weg vooruit, maar we hebben ze allemaal overwonnen en we zijn hier vandaag."

Na de een-op-eenontmoeting en uitgebreidere gesprekken staat nu een werklunch op de planning van de top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Als voorgerecht kiezen de onderhandelaars uit een garnalencocktail met avocadosalade, een gerecht met verse octopus of een op Koreaanse wijze gevulde komkommer.

Hoofdgerechten

Terwijl de gesprekken over de nucleaire ontwapening van Noord-Korea doorgaan, krijgen de leiders van de VS en Noord-Korea drie hoofdgerechten voorgeschoteld: rundvlees met aardappelgratin, zoetzuur varkensvlees met gebakken rijst of gesmoorde kabeljauw met radijs.

Kim en Trump ronden de topontmoeting af met een dessert. Van Trump is bekend dat hij van chocoladetaart en vanille-ijs houdt. Hij kan kiezen uit een ganache van pure chocolade en vanille-ijs met kersencoulis. Verder is er Tropeziénne-taart.

Na de lunch vliegt Kim naar verwachting om 14.00 uur (08.00 uur onze tijd) weg. Trump vertrekt vijf uur later. Hij spreekt om 16.00 uur (10.00 uur onze tijd) met de pers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump wil ‘het oplossen’ met Noord-Korea
Sluiten