Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Tommy Wieringa: Aanslag op De Telegraaf werd tijd

Tommy Wieringa zegt dat een opmerking die hij dinsdag op een congres in Maastricht maakte over de aanslag op het TMG-gebouw een grap was. En die grap neemt hij niet terug.

GeenStijl

Op een bijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zei de schrijver dat ,,het tijd werd" dat er een aanslag op De Telegraaf werd gepleegd. Een deel van de aanwezigen reageerde met gelach en applaus op de opmerking van Wieringa.

,,Het is een grap over een aanslag op een deur. Hoe langer je erover praat, hoe bevreemdender het wordt”, aldus de schrijver tegen het AD. ,,Die verontwaardiging, het slachtofferschap, dat past deze krant het minst, met GeenStijl als onderdeel van het bedrijf.”

Harde humor

De hoofdredacteur van De Telegraaf zegt verbijsterd te zijn over de gebeurtenissen. ,,Ik vind dit stuitend. Ik hou best van harde humor, maar om zo kort na een aanslag dit te roepen in een zaal die daarom buldert en zelfs gaat applaudisseren, betekent een totale ontkenning van de ernst van deze gebeurtenis”, aldus Paul Jansen.

Hoofdredacteur Paul Jansen (L) van de Telegraaf en burgemeester Jozias van Aartsen voor het pand van TMG

Burgemeesters

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vind het ongepast dat burgemeesters op een congres hebben gelachen om de aanslag. ,,Als ik de beelden zie vind ik het niet gepast.”

,,Bestuurders balen ook van het fragment. Zij staan natuurlijk voor een vrije en onafhankelijke pers”, aldus Ollongren over de beelden. De minister was woensdag zelf op het VNG-congres.

Ollongren noemt de recente aanslagen op De Telegraaf en Panorama verschrikkelijk. Het kan echt niet, stelt ze: ,,De pers moet altijd vrij en onafhankelijk zijn werk kunnen doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.