Metro
Metro Nieuws 16 jun 2018 / 12:40 uur

Moslima krijgt doodsbedreigingen vanwege blote buik

Een op het oog onschuldig filmpje is voor een jonge moslima geëindigd in een nachtmerrie: ze wordt sindsdien overvallen door haatreacties en zelfs met de dood bedreigd. De blogger, die in Moskou woont, postte een video op Instagram waarop ze aan het dansen is een crop top. Dit levert nu een hoop kritiek op, omdat ze omwille van haar geloof geen blote delen van haar lichaam zou mogen laten zien.

Negatieve comments

Op het filmpje van 13 seconden zien we Madina Basaeva vrolijk dansen en playbacken. Volgers die haar etnische achtergrond delen zijn hier verre van blij mee: zo zou ze ‘uiteindelijk bij Allah moeten boeten als ze nu perse een beroemdheid wil zijn’ en zou ‘haar blote buik haar een hoop gaan kosten’. Sommige volgers vragen zich zelfs, hoe tragisch ook, af wanneer haar leven ‘nou eindelijk aan een eind komt’.

‘Niemand is tevreden’

Het filmpje is inmiddels van haar Instagram gehaald, al heeft de Instagrammer in een vorige post wel een statement gemaakt. Zo stelt ze dat het niet uit zou maken wat ze precies doet, haar volgers vinden tóch niks echt leuk, of het nou om haar kleding, liedjes of dans draait. Het zou onmogelijk zijn om iedereen tevreden te stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moslima krijgt doodsbedreigingen vanwege blote buik
Sluiten