Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 16 jun 2018 / 12:30 uur

Van der Sar verdedigt Ajax-artsen: Onrechtvaardig

De voorbij weken waren de woorden over de medische staf van Ajax uiterst hard. Ze hadden – nu alweer bijna een jaar geleden – niet adequaat opgetreden bij situatie van Abdelhak Nouri, die neerstortte tijdens het oefenduel tegen Werder Bremen.

In een column in De Telegraaf neemt Ajax-directeur Edwin van der Sar het voor hen op. ,,Hoe zij in de media zijn neergezet, vind ik erg onrechtvaardig”, stelt de oud-keeper. ,,Ze hebben het, weliswaar niet te vergelijken met de familie Nouri, ook zwaar.”

Niet kunnen verdedigen

,,We praten hier over hardwerkende en integere Ajax-medewerkers die beiden ter plekke op het veld destijds hun uiterste best hebben gedaan Abdelhak te helpen", vervolgt Van der Sar. Hij benadrukt dat zij zich ,,vanwege hun beroepsgeheim niet kunnen verdedigen tegen deze publieke aantijgingen."

Nouri ligt nog altijd in het ziekenhuis en zal naar verwachting nooit meer normaal kunnen functioneren. De voorbije weken kwam er steeds meer naar buiten over het conflict tussen de familie van Nouri en Ajax, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de gemaakte fouten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Sar verdedigt Ajax-artsen: Onrechtvaardig
Sluiten