Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 jun 2018 / 11:09 uur

‘Geen terroristisch motief aanrijding Pinkpop’

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag laten weten dat de bestuurder van de auto van de dodelijke aanrijding maandagochtend bij de Pinkpopcamping, geen terroristisch motief had. De 34-jarige man uit Heerlen zit sinds maandag vast nadat hij zichzelf had gemeld bij de politie.

Beperkingen

Het onderzoek naar het ongeluk gaat volop verder. Het OM en de politie zijn bezig met het technisch recherchewerk, het horen van getuigen en het optekenen van de verklaring van de verdachte. De man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het OM wil nog niet meer kwijt over het onderzoek.

Kritieke toestand

Bij de aanrijding maandagochtend rond 04.00 uur op de Mensheggerweg kwam een 35-jarige man uit Heerlen om het leven. Drie anderen raakten zwaargewond. Volgens het OM is hun situatie onveranderd en liggen ze nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De verdachte reed na de aanrijding door. Het busje werd later teruggevonden in Heerlen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Geen terroristisch motief aanrijding Pinkpop’
Sluiten