Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Ezel en geit in holst van de nacht op pad op N357

De politie noordwest Fryslan kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een melding van twee zeer ongebruikelijke weggebruikers. Het harige duo, bestaande uit een ezel en een geit, begaf zich op de provinciale weg tussen Leeuwarden en Holwerd bij het dorp Blije.

Afgelopen nacht kregen mijn collega's en ik een niet allerdaagse melding. Omstreeks 01:30 uur kregen wij het verzoek om…

Posted by Politie Basisteam Noordwest Fryslan on Monday, June 18, 2018

Viervoetige verdachten

Rond half twee kreeg de politie Noordwest-Fryslân de melding dat er op de Ljouwerterdyk bij Blije twee dieren op de weg stonden. Toen de politie op de plaats delict aankwam, stonden ze de agenten al op te wachten. Veel moeite heeft de politie niet gehad met deze viervoetige verdachten. Zonder al te veel problemen werden de dieren naar een veilig heenkomen begeleid. Hier konden ze genieten van hun nachtrust.

Om de privacy van de dieren te respecteren zijn ze door middel van balkjes onherkenbaar gemaakt. Wat het motief van het tweetal was om zich in het holst van de nacht op een provinciale weg in Friesland te begeven is niet bekend. De politie heeft besloten het voor deze keer bij een waarschuwing te laten. Hiermee komen zij goed weg, normaliter staat er een boete op lopen over een autoweg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.