Metro
Metro Nieuws 15 mei 2018 / 20:39 uur

Politie ontving tip over dader steekpartij Den Haag

De politie heeft begin maart een anonieme tip gekregen over de 31-jarige Syriër die eerder deze maand drie mensen neerstak in Den Haag. Daarin wordt gewaarschuwd dat de man van plan zou zijn „een terroristische daad" te plegen.

Dat schrijft het OM dinsdag. De schriftelijke melding, die was geschreven in gebrekkig Engels, was onvoldoende om iemand aan te kunnen houden. Dat kwam omdat de melding anoniem was, zonder verdere bevestiging uit onderzoek.

Geen afscheidsvideo

In de Haagse woning van de man is geen materiaal aangetroffen dat wijst op een terroristisch gedachtegoed. Er is ook geen afscheidsvideo of -brief gevonden. Ook is het incident niet opgeëist.

Justitie verdenkt de man van drie pogingen tot moord en bedreiging van iemand in een café. Hij stond al bekend bij de politie wegens verward gedrag. Zo had hij op 3 februari 2018 zijn huisraad uit het raam van zijn woning gegooid. Daarna is hij een periode gedwongen opgenomen geweest in een GGZ-instelling. De psychiater heeft na verloop van tijd de gedwongen opname omgezet in een ambulante behandeling.

Onderzoek gaf geen aanleiding de man aan te merken als iemand met terroristische achtergronden. Vooralsnog is niet met zekerheid te zeggen wat het motief van de verdachte was voor de steekpartij. Hij legt wisselende verklaringen af die op dit moment geen concrete aanwijzingen opleveren voor zijn motief, aldus het OM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie ontving tip over dader steekpartij Den Haag
Sluiten