E.Westland
E.Westland Nieuws 1 mei 2018 / 06:36 uur

Opnieuw mishandeling met ernstig letsel bij Vindicat

De Groningse studentenvereniging Vindicat is opnieuw in opspraak. Een lid van het corps zou zijn mishandeld. Ook zou Vindicat dit, in strijd met de gedragscode, niet hebben gemeld aan de Rijksuniversiteit Groningen. Rector Marc Mohr van Vindicat zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de meldingsplicht.

De mishandeling zou op 3 december van vorig jaar hebben plaatsgevonden, schrijft Dagblad van het Noorden. Het slachtoffer heeft in de week daarop aangifte gedaan, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan de krant.

Ernstig letsel

Tijdens het zogenaamde Kermesse d’Hiver, een driedaags feest van Vindicat, liep het slachtoffer een lichte hersenschudding, letsel aan zijn gebit en een snee in zijn neus op. Twee 22-jarige mannelijke Vindicat-leden worden hiervoor door het OM vervolgd. De aanklacht is mishandeling met ernstig letsel tot gevolg. In juli verschijnen ze voor de rechter.

Het incident had door Vindicat gemeld moeten worden. Dat staat in de gedragscode die de studentenverenigingen vorig jaar ondertekenden. Rector Marc Mohr beweert hier niet van op de hoogte te zijn geweest. „Ik ben nalatig en stom geweest. Ik had dit moeten weten want we hebben die gedragscode ondertekend”, zegt hij tegen DvhN.

Opspraak

Het is niet voor het eerst dat rector Mohr door het stof moet. Een aspirant-lid liep in 2016 ernstige hersenschade op nadat een student tijdens een ontgroening op zijn hoofd was gaan staan. De 24-jarige Wouter B. werd vorig jaar veroordeeld tot een werkstraf.

Vindicat kwam in september vorig jaar in opspraak vanwege de vernieling van een sushirestaurant. Daarvoor werd de vereniging niet veroordeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw mishandeling met ernstig letsel bij Vindicat
Sluiten