Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 29 mei 2018

Journalisten komen om tijdens verslaggeving storm

Tijdens het verslag doen van de storm Alberto in de staat North Carolina in de VS zijn een verslaggever en een cameraman om het leven gekomen.

De twee mannen, Mike McCormick and Aaron Smeltzer, werknemers van nieuwsdienst WYFF, zaten in een SUV toen een boom, die ontworteld was uit de met regen doordrenkte grond, op de auto viel.

Brandweercommandant Tennant werd op de hoogte gebracht van het ongeluk niet lang nadat hij geïnterviewd werd door Smeltzer en McCormick. ‘Stay safe’ zouden ze nog tegen elkaar hebben gezegd, voordat hun wegen scheidden, aldus Tennant.

Bijzondere vrienden

„Onze nieuwsfamilie treurt om het tragische verlies van twee bijzondere journalisten en twee speciale vrienden”, zei verslaggeefster Carol Goldsmith tijdens het maandagavondnieuws van WYFF 4.

„Twee journalisten die aan het werk waren om de mensen up-to-date te houden over de storm zijn op een tragische manier om het leven gekomen. We leven mee met hun families, vrienden en collega’s”, aldus gouverneur van North-Carolina, Roy Cooper.

Alberto

Cooper waarschuwt de inwoners van zijn staat: „North Carolina moet Alberto serieus nemen. Ik druk iedereen op het hart om de weerberichten goed in de gaten te houden, net als de waarschuwingen en de toestanden op de wegen. Vooral in het westen waar zware regenval wordt verwacht.”

Alberto, een subtropische storm, is de eerste Atlantische storm in de VS van dit jaar. Hij kwam maandag bij de staat Florida aan land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Journalisten komen om tijdens verslaggeving storm
Sluiten