Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Jongen springt van dak om aan politie te ontkomen

Een jongen van zestien die was weggelopen uit een jeugdinstelling is vrijdagochtend in Gouda zwaargewond geraakt toen hij van een dak sprong. Hij wilde vluchten voor de politie en sprong toen van de vierde verdieping naar beneden.

Volgens een politiewoordvoerder dacht hij mogelijk dat er nog een dak was waarop hij terecht zou komen, maar dat was niet zo.

Geluidsoverlast

Het voorval gebeurde rond 05.00 uur. Agenten gingen daar een kijkje nemen na een melding over geluidsoverlast. Op het dak bleek een groepje van vijf jongens en een meisje te zitten.

Vier van de jongens waren weggelopen uit een jeugdinstelling en waren daarom als vermist opgegeven. Toen de agenten hen mee wilden nemen naar het politiebureau om ze terug te sturen naar de instelling, stond een van hen op, rende weg en sprong van het dak.

Traumahelikopter

De jongen raakte ernstig gewond maar was nog wel bij kennis. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om de jongen te helpen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, samen met het meisje, dat zijn vriendin bleek te zijn. De drie andere jongens worden teruggebracht naar de jeugdinstelling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.