Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 3 mei 2018

Finnen willen smeltende Trump-ijsberg ontwikkelen

Binnenkort kun je wellicht een wel heel bijzondere ijsberg bezoeken. Een Finse milieugroep is namelijk bezig met een project waarbij ze het hoofd van Donald Trump willen uithouwen in een een ijsberg. De groep wil daarmee aandacht vragen voor klimaatverandering.

De bedoeling van het project, waarbij de initiatiefnemers inspiratie haalden uit Mount Rushmore (een berg met vier portretten van grote Amerikaanse presidenten) is om te zien hoe snel de 35 meter hoge kop van Trump smelt, meldt het AD.

Crowdfunding

De milieugroep gaat door het leven als de Melting Ice Association. Ze hebben een crowdfunding opgestart om het benodigde geld bij elkaar te krijgen: vier ton. Grappig detail is dat ze rekening hebben gehouden met een wens van Trump: die gaf vorig jaar tijdens een meeting met fans uit Ohio aan dat hij vond dat zijn hoofd zou moeten worden toegevoegd aan Mount Rushmore.

Project Trumpmore – Official Trailer

Will it melt or last a thousand years? Let's build the biggest ice monument ever to test if climate change is real. http://projecttrumpmore.com/

Gepostet von Project Trumpmore am Montag, 16. April 2018

Volgens de woordvoerder van de groep, Nicholas Prieto, staan Finse en Mongoolse ijskunstenaars al klaar om het beeld werkelijkheid te maken. De Trump-ijsberg zou 35 meter hoog en 20 meter breed worden.

„De opwarming van de aarde is een van de grootste problemen die we hebben. Toch zijn er mensen die nog steeds twijfelen of het zo is”, aldus Prieto. Hij doelt daarmee op Trump, die duidelijk zijn twijfels heeft en dat uitsprak door bijvoorbeeld te zeggen dat de opwarming ‘een Chinees bedenksel is om de Amerikaanse economie minder concurrerend te maken’.

Als de ijsberg er daadwerkelijk komt, zal het smeltproces worden vastgelegd op camera en via een livestream te volgen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Finnen willen smeltende Trump-ijsberg ontwikkelen
Sluiten