Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 31 mei 2018 / 08:30 uur

Amsterdammers schrikken zich rot van slang in douche

Bewoners van een Amsterdamse woning in stadsdeel Zuid hebben vermoedelijk fijnere tijden beleefd in hun badkamer. Op woensdagmiddag troffen zij namelijk een ongenode Amerikaanse gast aan in hun douche.

Het signalement van de insluiper; ongeveer 1,50 meter lang, slank postuur, schubben, een leren jas met een oranje motiefje en een opvallende gespleten tong. Nadat de Amsterdammers het reptiel aantroffen, alarmeerden zij direct de dierenambulance.

De korenslang komt voor in Verenigde Staten ©Dierenambulance Amsterdam

Klopjacht

Toen de dierenambulance zich op de plaats delict meldde, sloeg de verdachte op de vlucht. Vermoedelijk werd hij angstig van de hectiek om hem heen, waarop hij zich verstopte. In de avond ondernamen de medewerkers van de Dierenbescherming een tweede poging om de voortvluchtige doucheslang in bewaring te nemen. Hij werd aangetroffen in het trappenhuis en werd, nadat hij gevangen was, in een plastic bak afgevoerd.

Omdat de korenslang hier van nature niet voorkomt en een geliefde soort is voor in terraria, denkt de Dierenbescherming dat het om een huisdier gaat. „We hopen dat hij ontsnapt is en niet gedumpt.” Op Facebook roept de dierenbescherming de huisgenoot van ‘meneer’ of ‘mevrouw’ korenslang op om contact op te nemen met de reptielenopvang. De slang verkeert in goede gezondheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdammers schrikken zich rot van slang in douche
Sluiten